Mısır yağı sağlık açısından son derece faydalı, kötü kolesterolü düşürmesinden kalp rahatsızlıklarının önlenmesine kadar pek [...]
Glukoz-fruktoz şurubu, izoglukoz, HFCS gibi terimler genellikle karıştırılır ve birbiri yerine kullanılır. Bu bölüm bu [...]
Yağ tüketimi ile ilgili bilimsel gerçeklerden uzak bazı haber ve paylaşımlarla karşılaşmaktayız. Prof. Dr. Aziz [...]
Basit bir şeker (veya monosakkarit) olan glukoz (veya glikoz veya glükoz) yaşam için en önemli [...]
Birçok gıdanın üretiminde tek başına veya sakarozla birlikte kullanılan bir şeker daha bulunmaktadır; bu şekere [...]
”Avrupa Birliğinde (AB) Şeker Üretim Kotalarının Kaldırılması” Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 1. AB [...]
Prof. Dr. AZİZ EKŞİ Ankara Üniversitesi Gıda Müh. Bölümü Tartışma konusu bu kez şeker. Gıdadaki [...]
Şeker nedir? Şeker kimyasal anlamıyla karbon, hidrojen ve oksijen atomlarının belirli bir düzende birleşerek oluşturduğu [...]
Son günlerde ülkemizde fruktoz ve nişasta bazlı şekerlerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine yönelik tartışmalar [...]
Son dönemlerde gündeme gelen ve nişasta bazlı şekerleri (NBŞ) hedef alan açıklamaları ve gelişmeleri yakından [...]
Erişilebilirlik Seçenekleri