SUNAR, Ar-Ge Odaklı Ürünleri ile 2023 Hedeflerine Hizmet Ediyor

Tarım ve gıdanın öncü kuruluşu Sunar Şirketleri, Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürettiği Sorbitol – Maltitol gibi düşük kalorili doğal tatlandırıcılarında, milli üretim ile dışa bağımlılığa son veriyor. Üreticilerin maliyetini düşüren, yüksek teknolojili ithal ürünlerin üretimini Dünya kalite standardına uygun şekilde yerli üretim ile gerçekleştiren Sunar, cari açığı kapatmaya yönelik üretimiyle 2023 hedeflerine hizmet ediyor. Gıda ve tarım alanındaki faaliyetleri ile bilinen Sunar, son yıllarda gıda ve tarım alanı dışındaki endüstrilere de hizmet vermek amacıyla bitki kökenli ürünlerin üretimine yöneldi.

Ürettiği bitkisel sıvı yağ, nişasta, glukoz, un ve yem ürünleri ile 100’den fazla ülkeye ihracat yapan, gıda ve tarımın öncü kuruluşlarından Sunar Şirketleri,  Ar-Ge faaliyetlerine hız verdi. Sunar’ın girişimci ruhu ve Ar-Ge faaliyetleri nedeniyle mevcut konumuna eriştiğini belirten Sunar CEO’su Hasan A. ÖZKAN; “Türkiye’de mısır ziraatinin yaygınlaşmasına liderlik eden Sunar Mısır A.Ş, Türkiye’nin en kıdemli nişasta fabrikasıdır. Sunar Mısır’ın ilk yıllarında gıdaya yönelik ürünlerden  ibaret olan ürün gamı bugün; gıda, tekstil, kağıt, oluklu mukavva, kimya sanayi ve inşaat gibi alanlarda oldukça geniş yelpazeye hitap eden katmadeğerli ürünler ile çeşitlendirilmiştir. Sunar, ürünleri ile gün boyunca yaşama dokunuyor. Kullandığınız diş macunu, okuduğunuz gazete, üstünden geçtiğiniz köprü, harcadığınız para, yediğiniz bir dondurma ya da bisküvi veyahut diyabetik bir reçel… Aslında SUNAR, ürünleri ile hayatın tam da içinde” dedi.

DÜŞÜK KALORİLİ DOĞAL TATLANDIRICILAR; SORBİTOL VE MALTİTOL’Ü ÜRETTİ

Sunar, Ar-Ge yatırımları ve inovasyon çalışmalarının neticesinde üretilen ve düşük glisemik indekse sahip olan Sorbitol ve Maltitol, diş çürümelerine yol açmayan tatlandırıcı özelliğe de sahip. Gıdada, ilaç endüstrisinde ve kozmetikte kullanılmak üzere üretilen Sunsorb Sorbitol şurubu; şekersiz çözeltiler için hacim verici ve etkili bir dengeleyici. Ağızda ferahlık hissi veren Sorbitol, son üründe viskoziteyi artırıyor, kullanıldığı ürünlerde ise kristalleşmeyi engelliyor. Yumuşatıcı ve nem tutucu özelliği sayesinde Sorbitol gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatıyor. Süspansiyonlar içinde kullanılan ilaç ve vitaminlerin dengeli bir şekilde dağılmasını sağladığı için, ilaç sanayisine hizmet eden önemli bir ürün olarak dikkat çekiyor. Birçok gıda ürününde kullanılan Maltitaste Maltitol şurubu ise; ağızda istenmeyen tat bırakmayan yapısı ve mükemmel ısı dayanımına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Maltitol; Kıvam, viskozite, kristalleşme ve renk kontrolünü sağlayıcı yapısıyla gıda sektöründe aranılan ürün niteliğine sahip.

Türkiye’nin Sorbitol ve Maltitol gibi yüksek teknoloji ile üretilmesi  mümkün ürünlerde ithalatçı konumdan, ihracatçı konuma geçmesini sağlıyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden CEO Özkan; ”Düşük kalorili ve diyabetik ürünler olan Sorbitol ve Maltitol sağlıklı beslenmeyi hedefleyen, kalori kontrolü yapan kişiler için sağlıklı alternatifler sunuyor” dedi.

TÜBİTAK İLE ORTAK PROJELER

Tarım ve gıda alanındaki faaliyetleri ile tanınan Sunar Şirketleri, grup şirketlerinden Sunar Mısır A.Ş. ile gıda ve tarım alanı dışındaki endüstrilere de hizmet vermek amacıyla son yıllarda bitki kökenli ürünlere yöneldi. Farklı sektörlere hizmet vermek ve rekabet gücünü korumak için katma değeri yüksek ürünler üreten Sunar, geliştirdiği formülasyonlar neticesinde  nişastaya dayalı ürünleri ile inşaat sektöründe bir çok uygulamaya hizmet vermekte. Yüksek Kimya ve Gıda Mühendisleri, alanında yetkin uzmanlardan müteşekkil olan Sunar Ar-Ge Ekibinin, hedefleri doğrultusunda başarı ile tamamlanıp hayata geçirdiği ve hâlihazırda devam etmekte olan çok sayıda TÜBİTAK projesi bulunduğunu ifade eden Özkan; “Dünyadaki ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek, müşteri ihtiyaç ve beklentilerini gözeterek birebir amaca yönelik ürünler üretmek, dahası Türkiye’de olmayan, öncü ve katma değerli yeni ürünler üreterek, ithalat kaynaklı cari açığın yerli üretimle kapatılmasını desteklemek Ar-Ge stratejimizin temelini oluşturuyor.

Hep daha iyisini yapmak ve yenilikçi yönümüzü hiç kaybetmemek için yerli/yabancı global çapta bir çok firma, kuruluş ve araştırma laboratuvarı ile işbirliği içerisinde çalışan, üniversitelerle işbirliği yaparak akademik olarak da beslenen Ar-Ge ekibimizin faaliyetlerini daha da öteye taşımak amacıyla, Ar-Ge Merkezi kuruşu için hazırlıklarımıza başladık. Ar-Ge ekibimizle sadece araştırma yapmıyoruz, ‘değer katan yenilik’ yapıyoruz. 5 yıllık büyüme stratejimizin odağına Ar-Ge’yi yerleştirdik” dedi.